Ahad, 29 Ogos 2010

Polis pukul budak sampai koma


RIDUAN (kanan) memperkatakan sesuatu kepada Muhammad Raimie yang koma di HUSM, Kubang Kerian, Kota Bharu semalam.

KALAULAH KEJADIAN INI BENAR-BENAR BERLAKU. ANGGOTA POLIS YANG MEMUKUL MUHAMMAD RAIMIE ADALAH SEORANG YANG ZALIM, KEJAM DAN TIDAK BERPERIKEMANUSIAAN. DIA TELAH MENYALAHGUNAKAN KUASA YANG DIBERIKAN UNTUK MENJAGA KESELAMATAN DAN KEAMANAN DENGAN BERTINDAK KEJAM SEHINGGA MELETAKKAN ORANG RAMAI MEMBENCI PASUKAN KESELAMATAN ITU.

KOTA BHARU - Seorang remaja terpaksa bertarung nyawa apabila koma selama tiga hari akibat kecederaan parah pada kepala selepas didakwa dipukul oleh seorang anggota polis menggunakan sebatang kayu pada 20 Ogos lalu.

Dalam kejadian kira-kira pukul 2.45 pagi, Muhammad Raimie Riduan, 15, dikatakan dalam perjalanan ke rumahnya dengan membonceng motosikal yang ditunggangi rakannya di Kampung Galang, Pulai Chondong dekat sini selepas keluar minum.

Dia kini ditempatkan di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM), Kubang Kerian di sini.

Dia menerima berpuluh-puluh jahitan.

Bapanya, Riduan Zawawi, 43, mendakwa, sebelum sampai ke rumah, mereka terserempak dengan beberapa anggota polis yang membuat sekatan jalan raya.

"Menurut rakan anak saya, mereka berdua tidak memakai topi keledar dan membuat pusingan U untuk mengelak daripada ditahan. - KOSMO

Tiada ulasan:

Najib Razak ditahan

BEKAS Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dipercayai ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di kediamannya dekat ...