Sabtu, 24 September 2016

Rakaman beromen bukan di sekolah... tapi dalam pejabat ladangRakaman ini menjadi viral dan dilaporkan banyak pihak sehingga memaksa satu siasatan dibuat dan hasilnya, Menteri Pendidikan, Datuk Seri Mahdzir Khalid berkata, ia tidak melibatkan golongan guru.

Sebaliknya, rakaman video itu dipercayai dibuat lapan tahun lalu di pejabat sebuah ladang di Segamat, Johor.

"Bagaimanapun, kementerian akan terus menjalankan siasatan bagi mengenal pasti mereka yang terlibat dalam video berkenaan," katanya dalam catatan terbaharu dalam laman Facebook beliau.

Sebuah video berdurasi lapan minit dimuat naik dalam laman perkongsian video Youtube yang memaparkan aktiviti tidak 'senonoh' dua individu yang didakwa guru.

Aksi intim dua individu berkenaan dipercayai dirakam oleh lelaki dalam video terbabit di sebuah pejabat yang tidak diketahui.

Mahdzir yang mengulas isu tersebut sebelum ini berkata, kertas siasatan sudah dibuka susulan kejadian tersebut serta akan bekerjasama dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) bagi meneliti rakaman video itu.

"Isu viral; guru dikatakan bercumbu dlm bilik. Kertas siasatan sudah dibuka. Akan dptkan kerjasama SKMM," katanya dalam laman Twitter.

Tiada ulasan:

Najib Razak ditahan

BEKAS Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dipercayai ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di kediamannya dekat ...