Selasa, 17 November 2009

Saja saja nak santai kejap

Tajuknya PONTIANAK

Maka tersebutlah al kisah perihal tiga ekor pontianak. Masing-masing nak nunjuk
siapa yang paling terer antara mereka.

Mereka pun mengadakanlah satu pertandingan tunjuk sapa paling power.

Pontianak yang paling muda diberi kesempatan untuk memulakan pertandingan dulu.

Lalu dia pun terbang secepat kilat... tak sampai dua minit...zupppp dah balik ke tempat kekawangnya. Mukanya penuh dengan lumuran darah dan menyeramkan.

Terus dia berkata: "Nkorang nampak kampung kat seberang bukit itu?"

Yang dua ekor pontianak tu ngangguk: "Iya iya, nampak.

"Satu kampung tu itu... habiissss aku kerjakan!!!!" kata pontianak muda dengan bangga sambil mendabik dada.

Hangin jugak dua ekor pontianak tu dengar keangkuhan pontianak muda. Kini
tiba giliran pontianak yang setengah abad tu pulak tunjuk handal.

Dia pun pergi sekelebat jugak... zussss tak sampai satu minit dia dah balik. Mukanya juga penuh dengan cucuran darah. Heee ngerinyerr...

"Nkorang nampak bandar tu ?" katanya dengan muker yg kerek

"Iya iya, nampak," yang dua ekor tu ngangguk.

"Satu bandar itu juga habiiissssss!!!," katanya sambil mengilai panjang dan menakutkan ha ha ha ha haaaaa.

Pontianak yang satunya lagi tambah panas, dia pun nak show off jugak. Dia pun tunjuklah skill terbangnya. Zuzzzzz cam kilat.

Amatlah terperanjatnya dua ekor sahabatnya itu sebab tak sampai setengah minit pontianak ketiga tu dah balik ke tempat asal mereka dengan penuh cucuran darah di mukanya...

Lalu pontianak yang dua ekor tu berkata, "gilaa ahh dia ni tak sempat aku nak duduk dia dah balik, memang dia paling power."

Sambil mengosok gosok idongnya pontianak ketiga tu pun berkata: "...Nkorang nampak tembok batu tu?"

"Nampak! Nampak!" kata yang dua ekor tu...

"Err aku yang tak nampak tadi." (Rupa-rupanya muka dia berdarah bukan kerana pi hisap darah manusia, tapi terlanggar tembok dek terlalu pantasnya dia terbang sampai tak sempat nak kontrol).

Sekian...Fuhhhh hilang rasa penat bekerja hari ni.

Tiada ulasan:

Najib Razak ditahan

BEKAS Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dipercayai ditahan oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di kediamannya dekat ...